top of page

Herbokoloji Grubu

Herkese Açık·36 üye

Dictionarul General Al Literaturii Romane Pdf Download


Dicționarul general al literaturii române - o resursă valoroasă pentru studiul culturii române
Dacă sunteți interesați de literatura și cultura română, probabil că ați auzit de Dicționarul general al literaturii române, o lucrare monumentală coordonată de academicianul Eugen Simion, sub egida Academiei Române. Acest dicționar cuprinde informații despre autori, opere, curente, concepte, instituții și publicații literare din spațiul românesc, de la origini până în prezent. Este o sursă de referință pentru oricine vrea să se familiarizeze cu fenomenul literar românesc în toată complexitatea și diversitatea sa.


DOWNLOAD: https://t.co/DSLj20WWJZ


Dicționarul general al literaturii române a apărut în mai multe ediții, începând cu anul 2004. Ultima ediție, revizuită, adăugită și adusă la zi, a fost publicată în 2021, în opt volume, care acoperă literele de la A la Z. Fiecare volum are aproximativ 1000 de pagini și conține sute de articole elaborate de specialiști în domeniu. Articolele sunt structurate pe categorii: biografie, autobiografie, corespondență, operă, critică și bibliografie. Fiecare articol este însoțit de o notă critică care evaluează contribuția autorului sau operei la dezvoltarea literaturii române.


Dicționarul general al literaturii române este o lucrare de mare valoare științifică și culturală, care reflectă originalitatea și identitatea unei culturi în permanentă mișcare și coeziune. Este un instrument util pentru cercetarea și învățarea literaturii române, dar și pentru aprecierea ei estetică și etică. Este un univers în sine, care ordonează și construiește o imagine coerentă și comprehensivă a fenomenului literar românesc.


Dacă vreți să consultați acest dicționar, aveți mai multe opțiuni. Puteți să-l cumpărați de la Editura Muzeului Literaturii Române, unde găsiți cele opt volume la prețuri accesibile. Puteți să-l împrumutați de la o bibliotecă publică sau academică din România sau din străinătate, unde este disponibil în format tipărit sau electronic. Sau puteți să-l descărcați gratuit de pe Internet Archive, unde este postat în format PDF. Indiferent de modalitatea aleasă, vă asigurăm că veți găsi în acest dicționar o resursă valoroasă pentru studiul culturii române.
Hakkında

Gruba hoş geldiniz! Diğer üyelerle bağlantı kurabilir, günce...
bottom of page